Kuře na španělský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Kečup
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 2000 g Kuře
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 933 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 181.5 mg
  • Draslík 416.2 mg
  • Vláknina 477 mg
  • Vitamín A 477 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a v kloubech je nařízneme. Okapané maso osolíme, opepříme a na tuku opečeme.

  • 2

    Do tuku od opékání přidáme polovinu dávky másla a dorůžova na něm osmahneme jemně nakrájenou cibuli.

  • 3

    K cibuli přidáme oloupaný, rozsekaný česnek a kečup. Základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.

  • 4

    Do vařícího základu vložíme kuřata a za občasného přelévání je pod poklicí dusíme. Po půl hodině dušení přidáme šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylém másle, přilijeme víno a maso dodusíme.

  • 5

    Nakonec šťávu přisolíme a krátce povaříme.

  • 6

    Při podávání jednotlivé porce přeléváme necezenou šťávou s vložkou šunky.

Komentáře k receptu