Rýžová kuřecí miska s chorizem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Klobása Chorizo
  • 400 g Rýže
  • 150 ml Bílé víno
  • 850 ml Vývar drůbeží
  • 8 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 1 polévková lžíce Tymián
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 836 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 65.6 mg
  • Vláknina 1018 mg
  • Vitamín A 1018 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme každé tak na tři kusy a zprudka opečeme je na oleji (nesmažíme, aby byla úplně hotová, ještě se budou vařit).

  • 2

    Na stejné pánvi, ve které se dělala kuřecí prsa osmažíme nakrájenou cibuli a česnek doměkka.

  • 3

    Přidáme drcený česnek a chorizo nakrájené na kolečka a dvě minuty smažíme.

  • 4

    Přidáme i rajčatový protlak a povaříme další minutu.

  • 5

    Do směsi vrátíme opečené kuřecí maso, tymián, bílé víno a vývar.

  • 6

    Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a povaříme 30 minut.

  • 7

    Poté přidáme rýži. Vaříme 15 minut, poté odstavíme z ohně a přikryté necháme ještě 10 minut stát.

  • 8

    Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu