Štika s fazolemi a chorizem
Suroviny
- 450 g Fazole bílé
- 100 g Rohlíky bílé
- 100 g Klobása Chorizo
- 750 g Štika obecná
- 1 kávová lžička Tymián
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 19 g
- Sodík 573 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64.7 mg
- Draslík 67.8 mg
- Vláknina 2648 mg
- Vitamín A 2648 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně.
-
2
Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvou lžících oleje spolu s posledním stroužkem česneku, který prolisujeme. Opečeme dozlatova a poté dáme stranou.
-
3
Ve stejné pánvi opečeme klobásu chorizo nakrájenou na kolečka. Poté také odložíme stranou.
-
4
Do pánve přidáme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Smažíme do sklovita, poté zasypeme paprikou, osmažíme a přidáme slité fazole. Zalijeme vývarem a vaříme 5-10 minut. Na konci vaření přidáme nakrájenou petrželku.
-
5
Rybí filety okořeníme dle chuti a smažíme na zbylých dvou lžících oleje. Smažíme 3-5 minut z každé strany.
-
6
Do talíře rozdělíme fazolovou směs, na to postavíme rybí filetu, posypeme opečeným chlebem a chorizem.