Štika s fazolemi a chorizem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Fazole bílé
  • 100 g Rohlíky bílé
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 750 g Štika obecná
  • 1 kávová lžička Tymián
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 67.8 mg
  • Vláknina 2648 mg
  • Vitamín A 2648 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně.

  • 2

    Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvou lžících oleje spolu s posledním stroužkem česneku, který prolisujeme. Opečeme dozlatova a poté dáme stranou.

  • 3

    Ve stejné pánvi opečeme klobásu chorizo nakrájenou na kolečka. Poté také odložíme stranou.

  • 4

    Do pánve přidáme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Smažíme do sklovita, poté zasypeme paprikou, osmažíme a přidáme slité fazole. Zalijeme vývarem a vaříme 5-10 minut. Na konci vaření přidáme nakrájenou petrželku.

  • 5

    Rybí filety okořeníme dle chuti a smažíme na zbylých dvou lžících oleje. Smažíme 3-5 minut z každé strany.

  • 6

    Do talíře rozdělíme fazolovou směs, na to postavíme rybí filetu, posypeme opečeným chlebem a chorizem.

Komentáře k receptu