Holubi dušení na žampionech s mrkví
Suroviny
- 100 g Cibule
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mrkev kořen
- 700 g Holub
- 100 g Žampiony čerstvé
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 40 g Máslo čerstvé
- 250 ml Vývar slepičí
- 25 ml Brandy
- 100 ml Víno bílé
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 178.3 mg
- Draslík 571.9 mg
- Vláknina 4947.5 mg
- Vitamín A 4947.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, kuřecí játra krájíme na menší kousky.
-
2
Vykuchané a očištěné holuby osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran v hrnci na oleji. Přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme vínem, vydusíme na polovinu, přilijeme vývar a dusíme ještě půl hodiny. V pánvi na másle podusíme mrkev, žampiony, játra, přendáme k holubům, zakápneme brandy a dusíme do měkka.
-
3
Holuby naporcujeme, upravíme na talíře, přelijeme šťávou, posypeme petrželkou a podáváme.