Holubi dušení na žampionech s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mrkev kořen
  • 700 g Holub
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 25 ml Brandy
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 178.3 mg
  • Draslík 571.9 mg
  • Vláknina 4947.5 mg
  • Vitamín A 4947.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, kuřecí játra krájíme na menší kousky.

  • 2

    Vykuchané a očištěné holuby osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran v hrnci na oleji. Přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme vínem, vydusíme na polovinu, přilijeme vývar a dusíme ještě půl hodiny. V pánvi na másle podusíme mrkev, žampiony, játra, přendáme k holubům, zakápneme brandy a dusíme do měkka.

  • 3

    Holuby naporcujeme, upravíme na talíře, přelijeme šťávou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu