Špenátový salát ze Španělska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 526.4 mg
- Vláknina 5254.8 mg
- Vitamín A 5254.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, česnek prolisujeme do vhodné nádoby. Přidáme olej, ocet, sůl, pepř a nasekanou chilli papričku. Všechny suroviny dobře prošleháme a připravíme zálivku, kterou přelijeme rajčata. Špenátové listy důkladně propereme, osušíme a těsně před podáváním nakrájíme na tenké pásky, které přimícháme do salátu.
-
2
Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře, povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme.