Tapas s rybími kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Filé rybí
  • 200 g Olivy nakládané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.6 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 100.1 mg
  • Vláknina 4612 mg
  • Vitamín A 4612 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé mírně rozmrazíme, dáme do mísy a rozmixujeme na jemno tyčovým mixerem. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, drobně pokrájenou bílou část jarní cibulky, drcený kmín, kukuřičný škrob Maizenu, sůl a pepř. Vše promícháme a z husté směsi vytvoříme kuličky o průměru přibližně 5 cm. Omytou nať cibulky pokrájíme na tenká kolečka a odložíme na ozdobu.

  • 2

    Nakládané olivy s papričkou, mandlemi a česnekem podélně rozpůlíme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme máslo s olejem a při střední teplotě usmažíme rybí kuličky ze všech stran dozlatova.

  • 4

    Na mísu položíme rybí kuličky, ozdobíme je olivami, pokrájenou cibulovou natí a servírujeme.

Komentáře k receptu