Tapas s rybími kuličkami
Suroviny
- 400 g Filé rybí
- 200 g Olivy nakládané
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.6 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 100.1 mg
- Vláknina 4612 mg
- Vitamín A 4612 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé mírně rozmrazíme, dáme do mísy a rozmixujeme na jemno tyčovým mixerem. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, drobně pokrájenou bílou část jarní cibulky, drcený kmín, kukuřičný škrob Maizenu, sůl a pepř. Vše promícháme a z husté směsi vytvoříme kuličky o průměru přibližně 5 cm. Omytou nať cibulky pokrájíme na tenká kolečka a odložíme na ozdobu.
-
2
Nakládané olivy s papričkou, mandlemi a česnekem podélně rozpůlíme.
-
3
V pánvi rozpálíme máslo s olejem a při střední teplotě usmažíme rybí kuličky ze všech stran dozlatova.
-
4
Na mísu položíme rybí kuličky, ozdobíme je olivami, pokrájenou cibulovou natí a servírujeme.