Paella s mušlemi
Suroviny
- 300 g Hrášek
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Mušle slávky
- 400 g Rýže jasmínová
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 4 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Paprika zelená
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 3 stroužek Česnek
- 0.333333 l Vývar drůbeží
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 27 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 1106.8 mg
- Vláknina 21607.5 mg
- Vitamín A 21607.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Papriky opláchneme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Rajčata slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky.
-
2
Mušle omyjeme a použijeme pouze uzavřené. Krevety také opláchneme. Vývar přivedeme k varu a na silném ohni v něm povaříme cca 2-3 min mušle. Ty, které se neotevřou, odstraníme a vývar udržujeme horký.
-
3
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cca 15 min na silném ohni maso. Vyjmeme a do hrnce vložíme krevety. Krátce cca 1-2 min opečeme a také vyjmeme.
-
4
V oleji pak orestujeme cibuli, česnek a papriku, vmícháme rajčata, hrášek a rýži. Vše ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Šafrán rozdrobíme a rozmícháme v horkém vývaru. Vývar poté vlijeme do hrnce a bez pokličky povaříme 15-18 min, až bude rýže na skus uvařená.
-
5
Mezitím rozpálíme troubu na 180°C. Na rýži rozložíme kousky kuřete, zakryjeme alobalem a pečeme cca 15 min. Poté na rýži naskládáme mušle a krevety, znovu zakryjeme a dopečeme dalších 15 min.
-
6
Paellu rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou, doplníme plátky citronu a podáváme.