Smažené marinované sardinky
Suroviny
- 500 g Sardinka obecná
- 75 ml Voda pitná
- 75 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 18 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 70 mg
- Vláknina 533.8 mg
- Vitamín A 533.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
2
V misce smícháme 75 ml vinného octa se stejným množstvím vody, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať a bobkový list. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do marinády. Do misky s marinádou vložíme sardinky a necháme odležet alespoň 3 hodiny.
-
3
Po uplynutí doby marinování sardinky vyjmeme, okapeme a vždy dvě sardinky přikládáme k sobě a obalujeme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci.
-
4
Obalované sardinky smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme horké.