Španělské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 260 mg
- Draslík 862.1 mg
- Vláknina 9480 mg
- Vitamín A 9480 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory nakrájíme na kolečka, usušíme a po obou stranách je osmažíme na oleji.
-
2
Brambory v pánvi osolíme a posypeme jemně nasekaným česnekem. Stejnoměrně je rozložíme (nejlépe do dvou pánví) a zalijeme rozkvedlanými, osolenými vejci s mlékem.
-
3
Upečeme jako omeletu, přehneme a šikmo překrojíme.
-
4
Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu ke špenátu a bílému masu.