Makrela po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1893 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 50.7 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté makrely osolíme a vložíme je do rozehřátého tuku. Po obou stranách je pečeme doměkka.
-
2
Opečené ryby z tuku vyjmeme. Do tuku od pečení přidáme na kousky nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, olivy, kečup, šťávu ochutíme cukrem, osolíme a přilijeme víno.
-
3
Do šťávy vložíme makrely a vše krátce podusíme.