Ostré penne po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Penne
  • 200 g Sýr Feta
  • 100 g Olivy černé
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 10 g Bazalka
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Feferony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 922 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 133.7 mg
  • Vláknina 2435 mg
  • Vitamín A 2435 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na dílky a marinujeme je v několika lžících oleje

  • 2

    s trochou soli, rozdrobenou feferonkou a špetkou oregana.

  • 3

    Fetu nakrájíme na slabé plátky, přidáme olivy a natrhané lístky

  • 4

    bazalky.

  • 5

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je

  • 6

    a promícháme se všemi přísadami.

  • 7

    Penne můžete podávat i studené jako letní těstovinový salát.

Komentáře k receptu