Ostré penne po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 13 g
- Sodík 922 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 133.7 mg
- Vláknina 2435 mg
- Vitamín A 2435 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na dílky a marinujeme je v několika lžících oleje
-
2
s trochou soli, rozdrobenou feferonkou a špetkou oregana.
-
3
Fetu nakrájíme na slabé plátky, přidáme olivy a natrhané lístky
-
4
bazalky.
-
5
Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je
-
6
a promícháme se všemi přísadami.
-
7
Penne můžete podávat i studené jako letní těstovinový salát.