Portugalská rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1348 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 263.8 mg
- Draslík 1237.2 mg
- Vláknina 2029 mg
- Vitamín A 2029 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata rozpůlíme, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a dusíme na másle. Necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme.
-
2
Hotovou polévku prolisujeme a naléváme na talíře, do kterých jsme vložili na kolečka nakrájené, natvrdo uvařené vejce. Polévku posypeme nasekanou petrželkou.