Dušené kroupy se zeleninou a tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 11 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 454.8 mg
- Vláknina 14725 mg
- Vitamín A 14725 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme 1litr vývaru ze zeleninového bujónu.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka. Mrkev, celer a cuketu nakrájíme rovněž na kostičky.
-
3
V tlakovém hrnci podusíme krátce na oleji pórek se slaninou. Přidáme propláchnuté kroupy a osmahneme je.
-
4
Podlijeme vínem, necháme ho vydusit, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu.
-
5
Přiklopíme a vaříme cca 20min.
-
6
Hotové kroupy rozdělíme na talíře, posypeme tymiánem a podáváme.