Malé briošky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 5 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 36.4 mg
- Vláknina 2993.4 mg
- Vitamín A 2993.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry, mléko, špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme cca 2h vykynout do dvojnásobného objemu.
-
3
Poté těsto krátce prohněteme a rozdělíme na cca 16 porcí. Vytvarujeme do tvaru koule a ozdobíme proužkem zbylého těsta. Rozložíme na plech potřený zbylým rozšlehaným vejcem a necháme znovu cca 1h kynout.
-
4
Pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 180C.