Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Mozzarella di Buffala
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 136.1 mg
  • Vláknina 4429.6 mg
  • Vitamín A 4429.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nejdříve zálivku: očištěný malý stroužek česneku drobně pokrájíme, omyté lístky bazalky posekáme a spolu s česnekem je dáme do misky. Přidáme sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a zálivku dobře prošleháme metličkou.

  • 2

    Loupané mandle rozpůlíme a v malé pánvi s nepřilnavým dnem je opražíme dozlatova a pak je necháme vychladnout.

  • 3

    Hodně mladé tenké fazolové lusky (průměr 5-7mm) očistíme a omyjeme. Mozzarelu rozdělíme na 2 díly.

  • 4

    V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem. Koření vaříme asi 5 minut, pak do vody vložíme fazolové lusky a vaříme je pouze 3 minuty. Měly by být krásně křupavé. Scedíme je a hned horké je přidáme do mísy se zálivkou a dobře je promícháme.

  • 5

    Teplé fazolky rozdělíme na talířky, posypeme je mandlemi, do středu fazolek položíme po kousku mozzarelly a hned servírujeme.

Komentáře k receptu