Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou
Suroviny
- 125 g Mozzarella di Buffala
- 600 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Sůl bylinková
- 2 špetka Pepř citronový
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
- 1.5 polévková lžíce Mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 136.1 mg
- Vláknina 4429.6 mg
- Vitamín A 4429.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nejdříve zálivku: očištěný malý stroužek česneku drobně pokrájíme, omyté lístky bazalky posekáme a spolu s česnekem je dáme do misky. Přidáme sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a zálivku dobře prošleháme metličkou.
-
2
Loupané mandle rozpůlíme a v malé pánvi s nepřilnavým dnem je opražíme dozlatova a pak je necháme vychladnout.
-
3
Hodně mladé tenké fazolové lusky (průměr 5-7mm) očistíme a omyjeme. Mozzarelu rozdělíme na 2 díly.
-
4
V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem. Koření vaříme asi 5 minut, pak do vody vložíme fazolové lusky a vaříme je pouze 3 minuty. Měly by být krásně křupavé. Scedíme je a hned horké je přidáme do mísy se zálivkou a dobře je promícháme.
-
5
Teplé fazolky rozdělíme na talířky, posypeme je mandlemi, do středu fazolek položíme po kousku mozzarelly a hned servírujeme.