Redukční česnekové tousty s rajčatovo- bylinkovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 314.6 mg
- Vláknina 3895.7 mg
- Vitamín A 3895.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralá chutná malá rajčata omyjeme, rozčtvrtíme dáme do misky, ochutíme je olivovým olejem, solí a pepřem. Omyté čerstvé lístky z bazalky a oregána posekáme nadrobno, přidáme je k rajčatům a vidličkou vše zlehka promícháme, pak misku zakryjeme a necháme rajčata "nasáknout" alespoň 5 minut.
-
2
Očištěné stroužky česneku rozkrojíme na poloviny. V toustovači (nebo na grilu) opečeme dozlatova plátky italského chleba ciabatty, které potřeme česnekem z obou stran. Z misky si odebereme 4 lžíce pokrájených rajčat i s puštěnou šťávou a rozetřeme je na 4 plátky opečené ciabatty. 4 potřené plátky poklademe na talíře, ke každému přiložíme ještě opečený plátek ciabatty potřený česnekem, kopeček rajčat i se šťávou a hned teplé servírujeme.