Nové brambory zapečné s krevetami a olihněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 3 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 898.6 mg
- Vláknina 13170 mg
- Vitamín A 13170 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nové brambory důladně omyjeme (nejlépe kartáčkem), neloupeme. Větší bambory překrojíme. Oloupanou cibuli a důkladně omytý citrón rozkrájíme na měsíčky, olihně pokrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a očištěnou cuketu i rajčata na kolečka. Očištěné brambory, nakrájenou cibuli, česnek, cuketu a citrón rozložíme do pečicí nádoby. Na připravené suroviny rozložíme snítky čerstvé rozmarýny, přelijeme olivým olejem a dáme péct do předehřáté trouby. Během pečení pokrm několikrát promícháme. Když jsou brambory měkké, přidáme na pekáč i neloupané syrové krevety, pokrájené olihně, rajčata, ochutíme solí, pepřem a pečeme dále, dokud krevety nezrůžoví. Pokrm servírujeme horký, na nahřátých talířích.