Fazole s dušenou zeleninou
Suroviny
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 100 g Cibule
- 20 g Med včelí
- 40 g Melasa
- 80 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 40 g Koriandr čerstvý
- 20 g Pomerančová kůra
- 1 g Pepř černý mletý
- 8 g Nové koření mleté
- 250 g Paprika červená
- 40 g Petržel - nať
- 8 g Sůl
- 25 g Olej olivový
- 350 ml Vývar slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1091 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1018.8 mg
- Vláknina 17235.5 mg
- Vitamín A 17235.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, petrželku s lístky koriandru posekáme na jemno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme lžíci medu, promícháme, přidáme melasu, papriky, nové koření, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Vsypeme strouhanou pomerančovou kůru, koriandr s petrželkou, podle chuti sůl, pepř, krátce povaříme, přimícháme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme.