Fazole s dušenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 100 g Cibule
  • 20 g Med včelí
  • 40 g Melasa
  • 80 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Nové koření mleté
  • 250 g Paprika červená
  • 40 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 25 g Olej olivový
  • 350 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1091 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1018.8 mg
  • Vláknina 17235.5 mg
  • Vitamín A 17235.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, petrželku s lístky koriandru posekáme na jemno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme lžíci medu, promícháme, přidáme melasu, papriky, nové koření, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Vsypeme strouhanou pomerančovou kůru, koriandr s petrželkou, podle chuti sůl, pepř, krátce povaříme, přimícháme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme.

Komentáře k receptu