Salát Panzanella
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Okurka salátová
- 1 hrst Bazalka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 2 stroužek Česnek
- 3 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 4.7 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 527.8 mg
- Vláknina 5334 mg
- Vitamín A 5334 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku, z dužniny odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Petželku a bazalku opláchneme studenou vodou, několik lístků dáme stranou a ostatní najemno nasekáme.
-
3
Připravenou zeleninu a bylinky smícháme v míse.
-
4
Chléb nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, kostičky chleba na něm osmažíme dozlatova a přimícháme je k zelenině.
-
5
V misce smícháme zbylý olej s octem, dochutíme ho pepřem a solí a také přimícháme do salátu.
-
6
Salát necháme hodinu uležet v chladu, pak ho ještě jednou podle chuti opepříme a osolíme a důkladně promícháme.
-
7
Podáváme ozdobený lístky petrželky a bazalky.