Penne neboli makaronky s tuňákem, rajčaty a špenátem
Suroviny
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 375 g Těstoviny Penne
- 425 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Vývar zeleninový
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronová šťáva
- 426 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1109 kcal
- Sacharidy 162 g
- Tuky 13 g
- Sodík 50536 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 162 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 1010.6 mg
- Vláknina 11852.5 mg
- Vitamín A 11852.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.2 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody těstoviny penne (makaronky), scedíme a odložíme.
-
2
Rozehřejeme olej v teflonové pánvi, přidáme tenké plátky jarní cibulky, prolisovaný česnek a doměkka osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a přidáme nadrobno nakrájená rajčata, od doby varu vaříme na mírném ohni 2 minuty. Přimícháme šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu, listový špenát a drceného tuňáka ve vlastní šťávě. Vaříme 1-2 minuty, občas promícháme. Jsou-li špenátové listy měkké přidáme těstoviny a opět promícháme. Podle potřeby dosolíme a opepříme.