Plněná perlička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 40 g Šunka uzená
  • 250 g Žampiony - sterilované
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 40 g Sýr Ricotta
  • 15 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 g Perlička prsa
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1376 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 151.8 mg
  • Draslík 887.2 mg
  • Vláknina 4862.5 mg
  • Vitamín A 4862.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do prsíček uděláme kapsu, důkladně je osolíme a opepříme.

  • 2

    Kapsu naplníme šunkou a sýrem. Oregano opereme, osušíme, lístky otrháme a vložíme do masových kapes. Všechno sepneme párátky.

  • 3

    Poprášíme moukou. Vejce našleháme a maso v něm pečlivě obalíme. Potom obalíme ještě ve strouhance. Rozpustíme máslo a maso v něm z obou stran asi 8 minut orestujeme. Pak je vyjmeme a odstavíme do tepla.

  • 4

    Výpek povaříme s drůbežím vývarem a bílým vínem. Žampiony necháme okapat a přidáme do výpeku. Společně ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Přimícháme do směsi ricottu, maso se šťávou upravíme na talíře. Podáváme s míchaným salátem.

Komentáře k receptu