Italská sváteční polévka
Suroviny
- 250 g Cibule
- 400 g Kuřecí prsa
- 200 g Mrkev kořen
- 400 g Salám Boloňský
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 g Vepřová kýta
- 60 g Celer řapíkatý
- 60 g Petržel kořen
- 1 ks Bobkový list
- 5 stroužek Česnek
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 180 g
- Sodík 2675 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 244.5 mg
- Draslík 2272.9 mg
- Vláknina 7595.8 mg
- Vitamín A 7595.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a salám nakrájíme na tenké plátky. Olej a máslo rozpálíme v pánvi a osmažíme plátky masa asi 6 minut. Osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme, jemně posekáme a přidáme k masu.
-
3
Kořenovou petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme k masu, všechno okořeníme bobkovým listem a novým kořením. Podlijeme vývarem, necháme táhnout 15 minut.
-
4
Upravíme na talíře a podáváme s chlebem ciabatta.