Toskánské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 800 g Kuřecí stehna
  • 5 g Šafrán
  • 400 g Rajčata
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Olivy zelené
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1566 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 166.9 mg
  • Draslík 1051.6 mg
  • Vláknina 9300 mg
  • Vitamín A 9300 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme hladkou mouku, sůl a pepř. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kusy, obalíme v mouce, oklepeme. V pánvi nebo pekáčku, který lze použít i do trouby a přiklopit, rozpálíme olivový olej a maso zprudka opečeme ze všech stran asi 7 minut. Maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, až je cibule měkká. Přidáme rozmixovaná rajčata, pokrájené houby, olivy, trochu šafránu. Všechno zalijeme zeleninovým vývarem s citronovou šťávou a na mírném ohni povaříme asi 2 minuty. Vrátíme do omáčky kuřecí maso, přikryjeme, dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podáváme s těstovinami nebo pečivem.

Komentáře k receptu