Bílé fazole v citronové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 9 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 59.7 mg
- Vláknina 1104.8 mg
- Vitamín A 1104.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme do studené vody, necháme do druhého dne stát.
-
2
Oloupanou cibuli a 1 stroužek česneku nasekáme. K fazolím přidáme cibuli s česnekem, rajčatový protlak, pepř, vaříme doměkka.
-
3
Zbylý stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Dohladka vyšleháme, přidáme nasekanou petrželku a necháme na chladném místě.
-
4
Měkké fazole scedíme, promícháme s omáčkou. Pokrm podle chuti osolíme a před podáváním necháme v chladu.
-
5
Můžeme podávat na plátcích bílého chleba.