Bílé fazole v citronové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 59.7 mg
  • Vláknina 1104.8 mg
  • Vitamín A 1104.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme do studené vody, necháme do druhého dne stát.

  • 2

    Oloupanou cibuli a 1 stroužek česneku nasekáme. K fazolím přidáme cibuli s česnekem, rajčatový protlak, pepř, vaříme doměkka.

  • 3

    Zbylý stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Dohladka vyšleháme, přidáme nasekanou petrželku a necháme na chladném místě.

  • 4

    Měkké fazole scedíme, promícháme s omáčkou. Pokrm podle chuti osolíme a před podáváním necháme v chladu.

  • 5

    Můžeme podávat na plátcích bílého chleba.

Komentáře k receptu