Minestrone velká polévka
Suroviny
- 450 g Rajčata
- 100 g Sýr Parmezán
- 100 g Šunka parmská
- 200 g Fazole
- 1 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián čerstvý
- 2 špetka Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Voda pitná
- 6 dl Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 99 g
- Sodík 1065 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 858.6 mg
- Vláknina 17686.2 mg
- Vitamín A 17686.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, šunku a za neustálého míchání smažíme 5 minut, dokud není cibule osmažená do zlatova. Přidáme nakrájené brambory na kostičky, celer, mrkev, zelí a pórek, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, horký kuřecí vývar, fazole a promícháme. Vaříme 20 minut pod pokličkou.
-
2
Odstraníme boquet garni, osolíme a opepříme polévku, podáváme s čerstvě nastrouhaným parmezánem.