Špaldové linquine se zeleninovým ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 8 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 367.7 mg
- Vláknina 7895.3 mg
- Vitamín A 7895.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na pánvi s 2 lžícemi kukuřičného oleje. Přidáme mrkev a papriku nakrájené na kostičky. Osolíme a na prudkém ohni restujeme 5 minut.
-
2
Lilek a cukety nakrájíme na kostičky a přidáme je k ostatní zelenině. Podusíme několik minut, aby se promíchaly chuti. Rajčatový protlak rozpustíme v 1/2 sklenici vody a vlijeme na pánev. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut.
-
3
Linguine uvaříme v osolené vodě, scedíme je, když jsou „al dente", přitom necháme trošku vody, a smícháme s omáčkou. Přidáme muškátový kvet, osolíme, opepříme a vše krátce dovaříme ještě 1 minutu, aby se přísady spojily.
-
4
Linguine podáváme teplé.