Těstoviny s kuřecími řízky ve smetanové omáčce
Suroviny
- 35 g Sýr Parmezán
- 450 g Těstoviny Fettuccine
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bujón natur kuřecí
- 4 ks Kuřecí prsa
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1036 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 48 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 228.5 mg
- Draslík 873.2 mg
- Vláknina 8730.5 mg
- Vitamín A 8730.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubokém rendlíku na oleji a másle při nízké teplotě smažíme drobně nakrájený česnek, poté přidáme kuřecí řízky a smažíme po obou stranách, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Kuřecí řízky z pánve vyjmeme a nakrájíme šikmo na plátky.
-
2
Na zbylém tuku na pánvi smažíme asi pět minut drobně posekanou cibuli, na ni nadrobíme kuřecí bujon, vlijeme vodu a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutám do omáčky zašleháme smetanu, vmícháme jarní cibulky, které jsme šikmým řezem nakrájeli i s natí na proužky a strouhaný parmazán. Omáčku zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne.
-
3
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, poklademe těstoviny kuřecími plátky, polijeme omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí. Ihned podáváme.