Florentská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 281.4 mg
- Vláknina 1450 mg
- Vitamín A 1450 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Povaříme je ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Špenát posekáme najemno a orestujeme na másle 2 minuty.
-
2
Vejce uvaříme na hniličku.
-
3
Do bešamelu vmícháme smetanu a sýr nastrouháme.
-
4
Do pekáčku na dno položíme špenát, na něj oloupaná vejce, vše zalijeme smetanovým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.