Fazolový salát s tuňákem
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 400 g Fazole červené sterilované
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 400 g Tuňák v oleji
- 12 krajíc Ciabatta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 9 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 785.4 mg
- Vláknina 21769.6 mg
- Vitamín A 21769.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké misky nasypte scezenou cizrnu, scezené fazole, cibuli a mátu. Osolte a opepřete a zakápněte citronovou šťávou, promíchejte a nechte odpočinout.
-
2
Na rozpálené pánvi opečte ciabattu z obou stran, jednu stranu potřete česnekem.
-
3
Do salátu opatrně vmíchejte tuňáka a zlehka navršte na očesnekovanou stranu ciabatty.