Lilek s česnekem, rajčaty a tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 13 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 771.6 mg
- Vláknina 15327.2 mg
- Vitamín A 15327.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 l vody s zeleninovým bujonem přiveďte k varu. Konce lilku odřízněte a nakrájejte na kostičky 3 x 3 cm, nasypte do vroucí vody s bujonem a vařte 8 minut, slijte a jemně vymačkejte přebytečnou vodu.
-
2
Na rozehřáté pánvi osmažte plátky česneku, přidejte lilek a smažte 5 minut za občasného míchání.
-
3
Přilijte rajčata, osolte, opepřete a vařte dalších 15 minut.
-
4
Přidejte čtvrtky rajčat a tymián a duste 10 minut, často míchejte.
-
5
Podávejte s chlebem.