Krevety s cibulkou a chřestem na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibulka jarní
  • 300 g Chřest zelený
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1496 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1567 mg
  • Bílkoviny 463 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 2100 mg
  • Draslík 183.4 mg
  • Vláknina 5073.8 mg
  • Vitamín A 5073.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulku a chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte 1 minutu. Slijte a nechte zchladnout.

  • 2

    Připravte si plech či grilovací misku a vložte na ní krevety, chřest a cibulku, osolte, opepřete a zakápněte olejem.

  • 3

    Grilujte 5 minut a otáčejte, aby vše bylo rovnoměrně ogrilované.

  • 4

    Zbytek oleje smíchejte v misce s citronovou šťávou a petrželkou, přidejte sůl a pepř.

  • 5

    Hotové krevety a zeleninu naaranžujte na talíř a přelijte dresinkem.

  • 6

    Podávejte s půlměsíčky citronu.

Komentáře k receptu