Kuřecí stehýnka na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 166.2 mg
  • Draslík 617.6 mg
  • Vláknina 2606.8 mg
  • Vitamín A 2606.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí stehna osušíme, osolíme a obalíme v mouce, bazalce a pepři. Zlehka je opečeme po obou stranách na oleji.

  • 2

    Opečená stehna vyjmeme, na oleji od opékání zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrcené stroužky česneku a osmahneme. Zalijeme trochou vývaru a uvedeme do varu. Přidáme stehýnka, víno, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a dusíme pod poklicí v troubě téměř doměkka. Odstraníme pokličku a stehna dopečeme, aby kůže zčervenala a šťáva zhoustla.

  • 3

    Podáváme se zeleninovou rýží.

Komentáře k receptu