Teplý krém z brambor a fazolek
Suroviny
- 480 g Brambory
- 80 g Cibule
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 120 g Bazalka
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 80 g Oříšky piniové
- 240 ml Olej olivový
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 l Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 84 g
- Sodík 1253 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1179.8 mg
- Vláknina 16478 mg
- Vitamín A 16478 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme a se lžící oleje vaříme cca 3-4min ve vroucí vodě. Poté slijeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s cibulí nasekanou najemno, 20ml oleje a bobkovým listem orestujeme v hrnci na živém ohni. Po 4-5min snížíme teplotu, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme zvolna vařit 10-15min.
-
2
Přidáme fazolky a rozmixujeme na krém. Vrátíme na sporák a vaříme dalších 5-6min. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Mezitím piniové oříšky s 200ml oleje, dvěma plátky česneku a trochou soli podrtíme paličkou, nejlépe v mramorovém hmoždíři. Postupně přidáváme lístky bazalky a nakonec nastrouhaný sýr.
-
4
Bramborový krém rozdělíme do misek, doplníme kapkami pesta a ihned podáváme.