Žemlový smaženec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 187 mg
  • Draslík 103 mg
  • Vláknina 934 mg
  • Vitamín A 934 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle z předchozího dne nakrájíme na malé kostky.

  • 2

    Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme na másle zpěněnou cibuli a nasekanou petrželku. Nalijeme na žemle a necháme bobtnat asi 15 minut.

  • 3

    Smaženec pečeme na pánvi s rozpuštěným máslem nebo v remosce jako trhanec.

  • 4

    Podáváme k dušené zelenině.

Komentáře k receptu