Pečený králík s játry
Suroviny
- 120 g Cibule
- 800 g Králičí maso
- 100 g Slanina vepřová
- 180 g Játra králičí
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 1 ks Hřebíček
- 1 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1268 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 775.4 mg
- Vláknina 1314.1 mg
- Vitamín A 1314.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Králičí játra nakrájíme na kousky.
-
2
V pekáči na sádle osmažíme cibuli se slaninou, vložíme maso a osmažíme dozlatova. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián. Maso vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme.
-
3
Po 45 minutách pekáč vyjmeme z trouby, ke králíku přidáme králičí játra a na sporáku na mírném ohni vaříme zhruba 5 minut. Nakonec vyjmeme spolu s masem a játry i koření a omáčku zredukujeme na polovinu. Maso a játra vrátíme do omáčky a necháme prohřát.