Angreštová omáčka s koriandrem
Suroviny
- 150 g Angrešt
- 100 g Paprika žlutá
- 100 ml Víno bílé
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Citrony
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 261.3 mg
- Vláknina 6397.3 mg
- Vitamín A 6397.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku nakrájíme na kostičky a společně s očištěným angreštem podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme rozetřený česnek a nasekaný koriandr, přilijeme víno a vývar a vaříme do mírného zhoustnutí. Ochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z půlky citronu. Vmícháme základní hnědou omáčku, dochutíme solí a pepřem.
-
2
Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému jazyku.