Jehněčí na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Jehněčí maso
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Cibulka jarní
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 3 stroužek Česnek
  • 7 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 173.3 mg
  • Vláknina 2438.3 mg
  • Vitamín A 2438.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1188.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na nudličky, prudce osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a posléze pokračujeme ve smažení.

  • 2

    Poprášíme paprikou, promícháme, vlijeme rajský protlak, opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, zvolna dusíme zakryté poklicí do měkka. Nakonec přidáme nakrájené hřiby, drcený česnek a nakrájené jarní cibulky. Ochutíme solí, pepřem, podusíme do měkka a horké podáváme.

Komentáře k receptu