Olihně nadívané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Ančovička - filety
  • 8 ks Olihně
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 45.2 mg
  • Draslík 534.1 mg
  • Vláknina 4279 mg
  • Vitamín A 4279 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihním odřízneme chapadla a nakrájíme je. V hmoždíři rozmícháme ančovičky, rozmarýn, česnek a rajčata. Přidáme strouhanku a nakrájená chapadla olihně a zamícháme. Je-li směs suchá, přidáme lžičku vody.

  • 2

    Vnitřek olihní naplníme pastou a nití každou trubičku podélně převážeme, aby náplň nevypadla. Trubičky neplníme hodně, aby při smažení nepraskly.

  • 3

    Rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme do pánve nadívané olihně a smažíme, dokud nezhnědnou cca 4 minuty. Přidáme vývar a víno a přivedeme k varu. Zakryjeme pánev pokličkou a na mírném ohni je povaříme 15 minut.

  • 4

    Sundáme pokličku a povaříme dalších 15 minut, dokud se část omáčky neodpaří. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu