Skopový hřbet podle babičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Skopový hřbet
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 100 g Křen
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 10 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1096 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 5366 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 595.8 mg
  • Vláknina 11658.8 mg
  • Vitamín A 11658.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbet potřeme utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Dáme na hodinu do lednice uležet.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar a hřbet do něj vložíme. Povaříme 20 minut a maso vyndáme z hrnce.

  • 3

    V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme do něj hřbet, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut za občasného podlévání.

  • 4

    Upečené maso podél kosti nařízneme, kost přesekneme a takto hřbet naporcujeme na 4 díly.

  • 5

    Podáváme s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a chlebem.

Komentáře k receptu