Skopový hřbet podle babičky
Suroviny
- 1000 g Skopový hřbet
- 60 g Sádlo škvařené
- 100 g Křen
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 300 ml Zakysaná smetana
- 1200 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 4 ks Okurky nakládané
- 10 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1096 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 70 g
- Sodík 5366 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 53.6 mg
- Draslík 595.8 mg
- Vláknina 11658.8 mg
- Vitamín A 11658.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřbet potřeme utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Dáme na hodinu do lednice uležet.
-
2
V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar a hřbet do něj vložíme. Povaříme 20 minut a maso vyndáme z hrnce.
-
3
V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme do něj hřbet, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut za občasného podlévání.
-
4
Upečené maso podél kosti nařízneme, kost přesekneme a takto hřbet naporcujeme na 4 díly.
-
5
Podáváme s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a chlebem.