Vejce v křenovém krému
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 300 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 špetka Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 18 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 251.8 mg
- Draslík 185.7 mg
- Vláknina 365 mg
- Vitamín A 365 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme a řeznou plochou dolů položíme na talířky.
-
2
Majonézu smícháme s jogurtem, nastrouhaným křenem, hořčicí, paprikou, citronovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na vejce a podáváme.