Kuřecí stehna po sevillsku
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 200 ml Vývar slepičí
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Petržel - nať
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 167.8 mg
- Draslík 450 mg
- Vláknina 2553.2 mg
- Vitamín A 2553.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích stehen odstraníme kůži a tuk.
-
2
Na oleji osmahneme česnek a nakrájenou cibuli, zlehka zaprášíme moukou, rozmícháme, zalijeme teplým drůbežím vývarem a přivedeme do varu.
-
3
Do omáčky vložíme kuřecí stehna, osolíme a opepříme, přidáme petrželku a tymián a podusíme.
-
4
Měkká stehna přendáme do jiného hrnce, propasírujeme omáčku a přidáme kousky nakrájených oliv.
-
5
Zalijeme bílým vínem a necháme podusit.