Šunka s broskvovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kompot broskvový
  • 600 g Šunka dušená
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Rýžový škrob
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 76.4 mg
  • Draslík 227.5 mg
  • Vláknina 5162 mg
  • Vitamín A 5162 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťávu z broskvového kompotu rozmícháme se škrobem. Plátky šunky, asi 1 cm silné, opečeme na másle z obou stran, tak aby byly po obou stranách zlatavě hnědé. Uchováme v teple.

  • 2

    Do menšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, cukr, hořčici a rozmíchaný škrob. Za stálého míchání směs povaříme, až omáčka dobře zhoustne. Potom do ní vložíme broskve, prohřejeme je a rozdělíme spolu s omáčkou na opečené plátky šunky.

Komentáře k receptu