Boloňské palačinky crespelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Rajčata
  • 450 g Rajčata
  • 225 g Hovězí maso mleté
  • 200 ml Voda pitná
  • 140 ml Vývar z hovězích kostí
  • 0.08 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 238.6 mg
  • Draslík 889.9 mg
  • Vláknina 9202.5 mg
  • Vitamín A 9202.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Boloňskou náplň do palačinek připravíme tak, že v hlubší pánvi rozpálíme máslo a olej, vložíme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do měkka, ne však do hněda. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté hovězí a za stálého míchání smažíme, dokud se maso neopeče. Přidáme na jemno nakrájenou papriku, rajčata i se šťávou, protlak, vývar, bobkový list, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vaříme při mírné teplotě asi 45 minut, až směs zhoustne. Přilijeme sherry, vaříme ještě 5 minut, poté pánev odstavíme.

  • 2

    Mouku smícháme se solí, vejce rozklepneme do mísy a dobře prošleháme, přisypeme mouku a mícháme, až je směs hladká. Přilijeme olej, vodu a znovu promícháme. Mísu zakryjeme vlhkou utěrkou a dáme odstát na 30 minut do chladu.

  • 3

    Pánev vymažeme máslem, rozpálíme a smažíme palačinky po obou starnách. Uchováme teplé. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že v menším hrnci rozpustíme máslo, zvolna smažíme utřený česnek a na jemno nakrájenou cibuli asi 5 minut, doměkka, opět ne do hněda. Přidáme rajčata, bazalku, sůl, pepř a cukr. Vaříme 10 - 15 minut, protlačíme přes sítko, abychom odstranili rajská semínka a získali co nejvíce šťávy.

  • 4

    Palačinky rozložíme, na každou dáme 2 lžíce náplně, stočíme, vložíme do zapékací nádoby a pečeme v troubě na 200°C přibližně 8 minut. Teplou omáčkou polijeme hotové palačinky, podáváme. Můžeme přizdobit lístky bazalky.

Komentáře k receptu