Salamis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Filé z aljašské tresky
  • 250 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 5 ks Rajčata
  • 5 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 3.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 5.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2681 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 685 mg
  • Vláknina 12736.5 mg
  • Vitamín A 12736.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 129.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje na kterém zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní drobně pokrájený česnek a položíme plátky rybího filé. Zalijeme 2 dl bílého vína, zakryjeme poličkou a necháme dusit.

  • 3

    Papriky omyjeme. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kroužky. Omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky, oloupanou okurku pokrájíme na nudličky.

  • 4

    V druhé pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, na kterém pod pokličkou podusíme papriky, za chvilku k nim přidáme okurku a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut.

  • 5

    Podušenou zeleninu přendáme na rybí filé, zakryjeme a spolu dusíme ještě 10 minut.

  • 6

    Rybí filé servírujeme s drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu