Polévka z fazolí a dýně (australská specialita)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1207 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 691.5 mg
- Vláknina 4990.5 mg
- Vitamín A 4990.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole večer před vařením zalijeme dostatečným množstvím vody, necháme namočené do druhého dne. Poté vodu slijeme, fazole propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a spolu s jednou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.
-
2
Dýni opláchneme, osušíme, oloupeme, semena odstraníme a dužninu nakrájíme na menší kostky. Cibule a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli jemně nakrájíme. Očištěnou papriku nakrájíme na úzké proužky, z kterých nakrájíme kosočtverce. Jarní cibulku opláchneme, nakrájíme na plátky.
-
3
Cibuli s česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme dýni, zalijeme litrem vody, přidáme kostky vývaru a přiklopené vaříme 20 minut. Dýně se nesmí rozvařit.
-
4
Z uvařených fazolí slijeme vodu a společně s paprikou přidáme k dýni. Chvíli povaříme, přidáme cibulky.
-
5
Při servírování nejdříve do talíře dáme lžíci smetany a poté zalijeme horkou polévkou.