Svíčková po vietnamsku
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 300 g Shiitake houby
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 80 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Víno bílé
- 3 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 568.8 mg
- Vláknina 3369.8 mg
- Vitamín A 3369.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou svíčkovou rozkrájíme na tenké nudličky, obalíme v Solamylu i v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Vložíme do lednice uležet, potom za stálého míchání v rozpáleném oleji zprudka na silném ohni opečeme. Přidáme omyté, na tenké proužky pokrájené houby, tence nakrájené zelí a rozsekané chilli papričky. Za častého míchání opékáme ještě chvilku.
-
2
Víno smícháme se sójovou omáčkou, vlijeme do hrnce k masu, přilijeme vývar. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme na jednotlivých talířích s vhodnou přílohou.