Thajská zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 125 g Zelí čínské
  • 125 g Brokolice
  • 125 g Květák
  • 500 ml Ocet rýžový
  • 75 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 6 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 281 g
  • Sodík 1510 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 571.7 mg
  • Vláknina 15583 mg
  • Vitamín A 15583 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Kukuřici necháme okapat na sítě.

  • 2

    Svaříme ocet s 500ml vody, cukrem a špetkou soli. Poté v této tekutině zeleninu postupně odděleně předvaříme a vývar si uchováme.

  • 3

    Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a v hmoždíři společně s chilli papričkami utlučeme na jemnou pastu. Tu orestujeme cca 3min v rozehřátém woku. Poté přidáme zeleninu a vývar a na mírném ohni krátce cca 2min podusíme.

  • 4

    Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme sezamovými semínky opraženými na suché pánvi a podáváme.

Komentáře k receptu