Thajská dýňová polévka II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 850 ml Vývar zeleninový
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 4 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1.5 kg Dýně
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 4 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 1562.2 mg
  • Vláknina 6500 mg
  • Vitamín A 6500 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na skrojky a pečeme 30 minut na 200 °C.

  • 2

    Mezitím si na oleji opečeme cibuli nakrájenou na proužky, zázvor a citronovou trávu. Smažíme asi 8 minut doměkka. Poté vmícháme kari pastu a po minutě i dýni a kokosové mléko (3 lžíce si dáme stranou). Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vyjmeme citronovou trávu.

  • 3

    Polévku rozmixujeme dohladka. Podáváme posypané nasekanou chilli papričkou a ozdobené zbylým kokosovým mlékem.

Komentáře k receptu