Salát z thajského ovoce a zeleniny s kokosovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 115 g Sójové výhonky
  • 225 g Salát ledový
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Jablka
  • 6 ks Liči
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Limetka
  • 2 polévková lžíce Kokosová smetana
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 178 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 178 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2233.6 mg
  • Vláknina 28870.8 mg
  • Vitamín A 28870.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 477.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme kokosovou omáčku. Do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, přidáme cukr, vroucí vodu, chilli omáčku, rybí omáčku a šťávu vymačkanou z limety. Zavíčkujeme a důkladně promícháme.

  • 2

    Z ananasu odřízneme horní a dolní část, oloupeme slupku a vydlabeme dřevnaté vnitřní jádro. Očištěný nakrájíme na menší kousky. Mango oloupeme a nakrájíme na plátky, z jablka odstraníme jádřince a pokrájíme také na plátky. Liči oloupeme a vypeckujeme.

  • 3

    V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme na poloviny rozkrojené zelené fazolky a vaříme 3-4 minuty doměkka. Fazolky ale musí zůstat křupavé. Slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme stranou. Červenou cibuli nasekáme na plátky, salátovou okurku pokrájíme na kratší špalíčky, jarní cibulky také na plátky, rajče překrojíme na čtvrtky, salát na nudličky. Klíčky propláchneme a necháme okapat.

  • 4

    Všechny druhy ovoce a zeleniny rozdělíme na talířky a vytvoříme malé hromádky. Kokosovou namáčecí omáčku přelijeme do servírovací misky a podáváme zvlášť jak studenou přílohovou omáčku. Jednotlivá sousta v ní namáčíme.

Komentáře k receptu