Sladké hovězí kari po thajsku s arašídovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso zadní
  • 75 g Ořechy burské pražené
  • 600 ml Kokosové mléko
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Chilli paprička
  • 5 ks Limetka kafrová
  • 2 ks Vejce kachní
  • 10 ks Thajská bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Citronová tráva
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 69.7 mg
  • Draslík 211.8 mg
  • Vláknina 3702.3 mg
  • Vitamín A 3702.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu mléka vlijeme do většího hrnce, zvolna přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne srážet. Poté v něm rozmícháme kari pastu a 2-3 minuty povaříme. Pasta se musí rozpustit. Přidáme rybí omáčku, cukr, rozdrcené stonky citronové trávy a důkladně promícháme. Dále vaříme, až směs zhoustne a ztmavne.

  • 2

    Postupně přiléváme za stálého míchání zbytek kokosového mléka a opět přivedeme k varu. Nakonec vložíme na tenké nudličky nakrájené maso a mleté, pražené oříšky. Za občasného míchání necháme vařit dalších 8-10 minut, dokud se neodpaří většina tekutiny. Přisypeme natrhané limetkové listy, na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a dle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Uvařená kachní vejce podélně nakrájíme na dílky, dozdobíme jimi masovou směs, doplníme bazalkovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu